Ruim honderd doden door brandende tankwagen

Print
Ruim honderd doden door brandende tankwagen

Afbeelding: Istock

Bij een ongeluk met een tankwagen op een snelweg bij de Pakistaanse stad Bahalwapur zijn zondag ruim 120 mensen om het leven gekomen. Pakistaanse media meldden dat de tankwagen te hard reed en verongelukte in Ahmed Pur Sharqia.

De wagen kantelde en veel mensen kwamen erop af om brandstof in te slaan. De tanker ontplofte even later en er vielen volgens plaatselijke media 123 doden en 75 gewonden. Een hele reeks auto's en motorfietsen vlakbij de tanker zijn volkomen uitgebrand.

Brandwonden
De medische hulpdiensten in de streek zijn overweldigd door het drama. De regering van de provincie Punjab heeft erkend dat er daardoor problemen zijn, maar belooft alles in het werk te stellen om levens van gewonden te redden. De helikopter van de premier van Punjab is, naast legerhelikopters, ingezet om ernstig verbrande slachtoffers naar ziekenhuizen en brandwondencentra te brengen.

Het ongeluk volgt op een zeer bloedige vrijdag in Pakistan, toen terroristen op drie plaatsen toesloegen. Bij een bomaanslag op een overwegend sjiitische plaats in het noordwesten vielen meer dan tachtig doden en tweehonderd gewonden. In Quetta en Karachi vielen vrijdag bijna twintig doden door terroristische aanslagen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →