Eerste mensen al onderweg voor mensenketting tegen Tihange

Print
Eerste mensen al onderweg voor mensenketting tegen Tihange

Afbeelding: EPA/Julien Warnard

Tussen Aken, Maastricht, Luik en Tihange vormen zondag tienduizenden mensen een ketting als protest tegen de kerncentrale in laatstgenoemde plek. Om 14:00 uur gaat de actie van start, maar nu al zijn er mensen onderweg.

In totaal rekent de organisatie op zo'n 40.000 mensen. Dat zijn er 20.000 minder dan nodig om een mensenketting tussen Aken en Tihange te vormen. 

Dat de mensen die meedoen aan de actie Stop Tihange van heinde en ver komen, bleek zondagochtend wel op Twitter. Menig deelnemer stapte al in de ochtenduren in de auto om op tijd op de plaats van bestemming te zijn. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen