Limburgse kinderen winnen awards bij Kinderrechten Filmfestival

Print
Limburgse kinderen winnen awards bij Kinderrechten Filmfestival

Afbeelding: Unicef Kinderrechten Filmfestival

Twee van de vier awards die zaterdagavond werden uitgereikt tijdens het Unicef Kinderrechten Filmfestival, gingen naar Limburg. Zowel de kinderen van de Mutsaersstichting in Venlo als de Willem de Zwijger school uit Roermond gingen er met een prijs vandoor.

De Mutsaersstichting kreeg de award voor hun film Droom. Een verhaal over het recht van kinderen op een goede toekomst. 

Prijzen
Kinderen van de Willem de Zwijger-school gingen aan de haal met de prijs voor Beste Acteerprestaties in hun film De Wraak op ouders. Die film gaat over het recht op een veilig thuis.

De 11-jarige Dennis die in die film een kind speelt dat thuis mishandeld wordt, was dolblij met de prijs. "Ik had dit echt totaal niet verwacht. Zo tof, echt superleuk dat we gewonnen hebben. Dit maak je maar een keer in je leven mee", zegt Dennis tegen Unicef. 

Overtuigend
De jury was ook lovend over de jongen. Mees Kees-acteur en jurylid Leendert de Ridder noemde zijn prestatie 'bijzonder overtuigend'. "Maar de kinderen die bijvoorbeeld de vader, moeder of meester speelden deden dat ook heel goed. Een terechte prijswinnaar", meent De Ridder.

Ook bij de Mutsaersstichting was er blijdschap. "Ik vind het een extra compliment dat we de publieksprijs hebben gewonnen. Dat betekent dat alle kinderen in de zaal op ons hebben gestemd", meent Nicole (17). 

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival vond dit jaar voor de vierde keer plaats. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →