VVD in Venlo ziet toch af van vijfde wethouder

Print
VVD in Venlo ziet toch af van vijfde wethouder

Afbeelding: De Limburger

Venlo - Het Venlose college wordt toch niet aangevuld met een vijfde wethouder. De VVD die recht had op een nieuwe bestuurder ziet daarvan af.

"Er is politiek geen draagvlak voor een nieuwe bestuurder. Daarom heeft de fractie besloten geen kandidaat voor te dragen", zegt VVD-fractievoorzitter Bart Kuntzelaers. 

Oppositie
De voltallige oppositie gaf eerder aan niet in te kunnen stemmen met een vervanger voor de opgestapte VVD-wethouder Wim van den Beucken aangezien die nog maar acht maanden tot aan de verkiezingen in maart in functie is. Ook coalitiegenoten VenLokaal en CDA stonden niet te springen voor een nieuwe bestuurder, maar stemden uiteindelijk toch in. 

Aangezien de coalitie slechts een zetel in de Venlose gemeenteraad heeft en een wethouder anoniem wordt gekozen was het risico aanwezig dat er onder de streep toch geen raadsmeerderheid voor was. 

Onafhankelijk
De kiescommissie van de VVD voerde zaterdag gesprekken met kandidaat-wethouders. "Wie daar als beste uit is gekomen weten wij als fractie niet. We hebben dit besluit zondagmorgen onafhankelijk van die procedure genomen", aldus Kuntzelaers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen