Boot strandt onder brug, reddingsteam in helikopter onderweg

Print
Boot strandt onder brug, reddingsteam in helikopter onderweg

Het gaat om het jacht rechtsonder op de foto. De boot is vermoedelijk door de stroming aan de verkeerde kant van de pijler terechtgekomen. Afbeelding: Hai Voeten

Een plezierjacht is zondagmiddag in Nijmegen onder de Waalbrug vast komen te zitten. De boot is door nog onduidelijke reden aan de verkeerde kant van de pijler terechtgekomen.

Twee mensen zitten vast op de boot, de brandweer heeft contact met de mensen. "Het bootje maakt water, maar er wordt niemand acuut bedreigd"’, laat hoofd-officier Luc Demarteau weten. Omdat de stroming rondom de pijler verraderlijk is en het hard waait, kan de brandweer niet via het water bij de opvarenden.

Reddingsteam
"We hebben overwogen via de bovenzijde eenheden naar beneden te laten zakken, maar dat is te gevaarlijk."’ Een reddingsteam uit Amersfoort is in een helikopter onderweg naar Nijmegen. Het hoogtereddingsteam van de regio Utrecht zal vanaf de Waalbrug de mensen één voor één omhoog takelen.

Twee boten van Rijkswaterstaat liggen in de buurt van het incident. Ook ligt er een boot van de brandweer. Op de kade staan voor de zekerheid hulpdiensten klaar.