Stomdronken chauffeur dankzij politiehelikopter van A73 gehaald

Print
Stomdronken chauffeur dankzij politiehelikopter van A73 gehaald

Afbeelding: Facebook politie Venray-Gennep

Op de A73 ter hoogte van Venray is zaterdag een stomdronken automobilist van de weg gehaald.

De bestuurder werd ontdekt door een politiehelikopter die over het gebied vloog. Vanaf grote hoogte was te zien dat de automobilist afwijkend rijgedrag vertoonde. 

Stomdronken
De politie op de weg werd gealarmeerd, waarna de auto tot stoppen werd gedwongen. De bestuurder, een 33-jarige man uit het Duitse Kleve, bleek onder invloed te zijn van alcohol. Op het bureau bleek hij veel te veel alcoholpromillage in zijn bloed te hebben. De waarde was anderhalf keer keer hoger dan de grens, waarbij het rijbewijs wordt ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd
Het bleek niet de eerste keer dat de automobilist in de fout ging. Zijn rijbewijs was al eerder voor 18 maanden ingevorderd in verband met rijden onder invloed. Bovendien had hij nog diverse boetes openstaan, die meteen geïnd werden. 
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen