Verdachte zuurincident gooide giftige stof bewust over bureaus

Print
Verdachte zuurincident gooide giftige stof bewust over bureaus

In het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel werd in mei perazijnzuur rond gesprenkeld. Afbeelding: ANP

De 25-jarige uitzendkracht die in mei voor een zuurlek in het IJsselland Ziekenhuis zorgde, heeft de giftige stof opzettelijk rond gesprenkeld in het magazijn volgens het Openbaar Ministerie (OM). Hij wordt verdacht van poging tot moord dan wel zware mishandeling van veertien slachtoffers.

Dat blijkt uit de dagvaarding. "We gaan er vanuit dat het met opzet is gedaan", aldus Jeichien de Graaff van het OM. De 25-jarige man uit Gouda gooide het perazijnzuur over de vloer, over bureaus, scanners en toetsenborden in het magazijn van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. De man werkte nog maar een paar maanden in het ziekenhuis als transportmedewerker.

Alarm
Toen alarm werd geslagen en meerdere slachtoffers ademhalingsproblemen kregen, was hij al gevlogen. Hij werd later aangehouden in zijn woning in Gouda. Wat het motief was van de man is nog niet bekend.

Het?OM laat weten dat hij verdacht wordt van poging doodslag dan wel zware mishandeling van drie slachtoffers. Bij de overige elf slachtoffers wordt hij verdacht van zware mishandeling. Op 13 juli moet hij voor het eerst voor de rechter komen tijdens de pro forma-zitting.

Gewond
Door het vrijkomen van het giftige zuur raakten zowel medewerkers van het ziekenhuis als patiënten gewond.