Brand in de Peel nog steeds niet helemaal gedoofd

Print

Een luchtfoto van natuurgebied de Peel waar een brand schade aanrichtte Afbeelding: ANP

Het vuur is nagenoeg uit, maar de 21 hectare Peel waar donderdagnacht een hevige brand uitbrak is nog steeds aan het smeulen. Het gebied wordt doorlopend natgehouden door sproeiers.

De brandweer heeft zich zaterdag teruggetrokken en het gebied overgedragen aan eigenaar Staatsbosbeheer. Die houdt scherp toezicht op de toestand in de Peel.

Water uit kanaal
Er staan vijf installaties die normaal gesproken gebruikt worden om gewassen mee te besproeien. Volgens Staatsbosbeheer is er nauwelijks sprake van vuur, maar het kan nog lang duren voor de brand helemaal gedoofd is.

"Er is een laag van twee meter veen onder de grond, waarvan een meter boven het niveau van het grondwater. Die laag is aan het smeulen", zegt een woordvoerder. De bovenlaag wordt natgehouden met water uit het kanaal van Deurne. Volgens het waterschap Aa en Maas is er meer dan voldoende water beschikbaar.

Veel rook
Los van de smeulende grond is nog altijd veel rook. Omwonenden kunnen daar voorlopig nog hinder van blijven ondervinden.  

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →