Poels bestelde sushi om Tour-nieuws te verwerken

© ANP

Wout Poels sloot een enorme baalweek af met een redelijk NK. Geen Tour, vlucht gemist en zijn fiets kwijt op het vliegveld, maar de Limburger bleef optimistisch: "Als ik hier toch ben, kan ik maar beter mijn best doen, toch?"

Robin van der Kloor

Wout Poels bestelde sushi toen hij van Sky-baas Dave Brailsford hoorde dat hij niet naar de Tour de France mag.

Sushi"Ik zat in een taxi terug van het vliegveld in Nice toen Dave me belde met het slechte nieuws. Ik had net een Tourrit in de Pyreneeën verkend, voor de zekerheid." Oh ironie. "Toen hij ophing, heb ik meteen sushi besteld, want ik had best wel honger en had niets in huis." Oh relativeringsvermogen.

De 29-jarige Limburger heeft een gigantische baalweek achter de rug, maar wist zondag op het Nederlands kampioenschap in Montferland zijn teleurstellingen te marginaliseren tot een stukje overheerlijke rauwe vis. Na een enerverende koers om het rood-wit-blauw waarin hij zich veelvuldig toonde, wilde hij bij het campertje van zijn managementbureau SEG best nog terugblikken op zijn niet-selectie.

Knie"Ik heb wel wat mensen gebeld, maar die konden ook niet zoveel zinnigs zeggen. Natuurlijk was ik teleurgesteld: ik dacht echt dat ik goede papieren had. Het plan was dat ik me gedeisd zou houden in de eerste Tourweek, zodat ik in de derde week mijn werk kon doen. Dat ging de afgelopen jaren ook zo, maar door die knieblessure was dat scenario onzekerder, dat snap ik wel."

Poels kreeg eerder nog signalen van Nicolas Portal, een van de ploegleiders, dat het wel snor zat. "Ik had gewoon in mijn hoofd zitten dat ik naar de Tour ging." Maar bij een laatste bespreking van alle ploegleiders viel het toch negatief uit voor hem. "Daar is een stemming geweest, met meer

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu