Lager salaris voor politici Maasgouw, burgemeester is uitzondering

© -

De gemeentebestuurders van Maasgouw raken een deel van hun vergoeding kwijt. Dat scheelt de gemeente vanaf 2019 ongeveer honderdduizend euro aan salariskosten.

Jos Bouten

De zogeheten ‘vergoedingen’ aan de wethouders en de raadsleden (19 stuks) gaan straks omlaag omdat Maasgouw al twee jaar onder de grens van 24.000 inwoners zit.

InleverenDat heeft tot gevolg dat de gemeente in een andere vergoedingencategorie terechtkomt. De wethouders leveren ieder bijna 400 euro in en gaan straks 5.838 euro verdienen plus een eindejaarsuitkering van 8,3 procent. De raadsleden krijgen nu 959 euro per maand vergoeding, straks nog 617 euro. Daarnaast hebben de wethouders en raadsleden recht op onkostenvergoeding.

Burgemeester Stef Strous van Maasgouw ontspringt de dans. Volgens de gemeente geldt voor de burgemeester het salaris dat bij zijn benoeming (zeven jaar geleden) is vastgesteld. Als de burgemeester wel zou zijn afgerekend op de daling van het aantal inwoners zou hem dat maandelijks 640 euro per maand hebben gescheeld.

SalarisDe burgemeester van een gemeente met meer dan 24.000 inwoners krijgt 7878 euro per maand plus een eindejaarsuitkering van 9,8 procent en nog een bonus van 450 euro.