Vrouw start zoektocht naar trouwring overleden vader

Het ziekenhuis in Maastricht. Inzet: Carla Booms en haar vader.© De Limburger/Facebook

Driekwart jaar geleden overleed haar vader in het ziekenhuis in Maastricht, maar pas onlangs deed Carla Booms (57) een merkwaardige ontdekking: de trouwring van haar vader blijkt per ongeluk verwisseld.

Jimmy Leenders

Booms kwam er vorige week achter toen ze op bezoek was bij haar dochter, die de ringen van opa na diens overlijden mee naar huis had genomen.

Koosnaampje"Ze vroeg me plotseling waarom er eigenlijk 'Huup' in de ring gegraveerd was", begint Booms. Haar dochter dacht in eerste instantie dat het de tweede naam van oma was, of een koosnaampje. Maar Carla wist meteen dat er iets niet klopte. "Ik dacht: jeetje mina wat is dit nou? Dan schrik je je de pokkepest."

MariaIn de originele ring staat een datum gegraveerd: 29-12-1957. Daarbij is in sierlijke letters 'Maria' geschreven, de naam van Booms' moeder, die al eerder is overleden. Het vermoeden is dat de ring van haar vader per ongeluk verwisseld is op een nachtkastje in het ziekenhuis. "Je zit van alles te verzinnen, maar dit het enige waarvan ik denk: dat zou misschien kunnen."

OproepEen telefoontje met het AZM leverde niets op en ook de afdeling gevonden voorwerpen kon haar niet helpen. En dus plaatste ze een oproep op Facebook. Die is inmiddels al ruim tienduizend keer gedeeld. "Het is ongelofelijk wat het doet", zegt Booms opgetogen. "Alleen de gouden tip zat er nog niet tussen. Maar wie weet."