Onderzoek naar camera's dames-wc Chemelot levert niets op

© iStockphoto

Het onderzoek naar de verborgen camera’s op twee damestoiletten van Chemelot in Geleen heeft niets opgeleverd. De recherche heeft niet kunnen achterhalen wie de camera’s heeft opgehangen.

Benti Banach

Het onderzoek is in overleg met DSM stopgezet.

Slechte beeldenDaarbij heeft meegespeeld dat de gemaakte beelden van hele slechte kwaliteit zijn en daardoor niemand hebben kunnen compromitteren, stelt de politie. "De beelden zijn heel donker en slecht zichtbaar. Mensen zijn niet herkenbaar op de beelden. En uit wat je kunt zien, is niets onoorbaars gebleken", zegt politiewoordvoerder Chris Timmermans.

Het volledige materiaal bood te weinig aanknopingspunten voor verdere recherche.

Niet lekkerDSM noemt het jammer dat nu niet duidelijk wordt wie verantwoordelijk is voor het ophangen van de camera’s. "Dit voelt niet lekker", zegt woordvoerder Klaas Bos van Chemelot. Hij noemt het wel geruststellend dat de politie niets heeft gevonden dat nadelig kan zijn voor de toiletbezoekers.

AlertAlle medewerkers zijn geïnformeerd over de uitkomst van het rechercheonderzoek. Schoonmakers en toezichthouders op de campus is verzocht alert te zijn. Volgens Bos is de camerakwestie geen ‘hot item’ meer onder de medewerkers.

De twee camera’s werden begin april gevonden op twee damestoiletten in het pand van DSM Materials Science Center aan de Urmonderbaan, dat deel uitmaakt van Brightlands Chemelot Campus in Geleen. In het drie jaar oude gebouw werken rond de vierhonderd mensen. De camera’s zijn na de vondst meteen in beslag genomen.