Man (34) bestraft voor strooien met vals geld in Limburg

Foto ter illustratie.© iStock

Een 34-jarige man uit Geleen die vorig jaar valse biljetten van 50 euro uitgaf in diverse winkels in de hele provincie, krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstraf van 240 uur. Ook moet hij de schade aan winkeliers vergoeden.

Peter Bruijns

Bloemisten, bakkers, boerderijwinkels en slagers in Vaals, Heerlen, Stramproy, Hunsel, Venlo, Wessem en Maasbree hebben Patrick S. in de herfst over de vloer gehad. Telkens kocht hij iets kleins en betaalde met een briefje van 50 euro om het wisselgeld op te strijken.

BekentenisVolgens de officier van justitie heeft hij in twee weken bij negentien middenstanders met succes een vals biljet van 50 euro uitgegeven, en mislukten zestien pogingen. S. heeft bij de politie echter slechts zes pogingen bekend, waarvan drie geslaagde. Dat was ‘toevallig’ in de zes winkels die videobeelden van hem hebben gemaakt.

Valse biljettenDe rechtbank acht echter ook de meeste overige pogingen bewezen. S. beweert de valse biljetten op straat voor 20 euro per stuk te hebben gekocht.