Frank de Boer officieel gepresenteerd bij Crystal Palace

De Boer bij zijn presentatie.© Crystal Palace

Crystal Palace heeft de komst van Frank de Boer maandagmiddag officieel bevestigd.

ANP

De club uit de Premier League liet weten de voormalige trainer van Ajax voor drie jaar aan zich te hebben gebonden.

Huiswerk gedaan"Ik ben blij dat ik ben aangesteld als manager van Crystal Palace", zo reageerde de De Boer maandag op zijn aanstelling. "Ik heb mijn huiswerk gedaan. We hebben een solide selectie met heel goede spelers als Benteke en Zaha. Ik wil de selectie eerst goed leren kennen om daarna te kijken wat we nog nodig hebben. Ik probeer met mijn ploegen altijd aanvallend te spelen. Als we de bal niet hebben, dan moeten we die snel terug hebben. Dat is leuk voor de spelers en voor onze fans. Ik wil aanvallend spelen zonder naïef te zijn."

Zonder werkDe 47-jarige De Boer zat sinds vorig jaar november zonder werk na zijn ontslag bij Internazionale. Daarvoor werd hij vier keer in zes jaar kampioen met Ajax. In dienst van de Amsterdamse club wuifde hij nog een aanbieding van Liverpool weg. Onlangs nog klopte Club Brugge bij hem aan. De Boer maakte er geen geheim van dat hij het liefst in de Premier League aan de slag gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

OpvolgerDe Boer is bij Crystal Palace de opvolger van Sam Allardyce. De voormalig bondscoach van de Engelse nationale ploeg hield het aan het einde van het afgelopen seizoen na een half jaar voor gezien. Crystal Palace ontsloeg vorig jaar december nog trainer Alan Pardew wegens tegenvallende resultaten. De club speelde de afgelopen vier jaar op het hoogste niveau in Engeland.