Grote actie tegen hennepteelt: drie arrestaties in Limburg

Print
Grote actie tegen hennepteelt: drie arrestaties in Limburg

Afbeelding: Istock

Bij een grootschalige actie tegen georganiseerde hennepteelt in Zuid-Nederland zijn maandag drie mensen in Limburg opgepakt.

Een aanhouding werd verricht bij een growshop in Susteren, waar ook enkele tienduizenden euro's contant geld in beslag zijn genomen. 

In Hoensbroek deed de politie een inval bij een bedrijf. In het pand werden kweekmaterialen voor hennepteelt aangetroffen. Twee personen zijn bij de inval opgepakt. 

Gezamenlijke actie
Het betrof een gezamelijke actie van de politie, het Openbaar Ministerie en het lokaal bestuur Zuid-Nederland naar de georganiseerde hennepteelt.

Om 13:00 uur viel de politie bij acht panden tegelijkertijd binnen. In twee gevallen betrof dit een pand in Limburg. De andere invallen vonden plaats in Noord-Brabant. Bij de actie zijn in totaal elf mensen opgepakt. 

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen