'Openluchthotel' Park Urbana vergeet aanvraag vergunning

Zaterdag was de opening van Park Urbana in Heerlen.© De Limburger/Bas Quaedvlieg

De organisatie van Hotel Park Urbana in Heerlen is vergeten een vergunning aan te vragen. Het ‘openluchthotel’ gaat nu waarschijnlijk pas in augustus officieel open.

Geertjan Claessens

Vooraf kondigde De Vijf Pleintjes aan dat gasten in het hotel in de Luciushof zouden kunnen overnachten. Maar bij de opening bleek zaterdagmiddag dat daarvoor de toestemming ontbrak. Dat heeft mede te maken met het faillissement van De Twee Gezusters. Dat bedrijf beheerde onder meer de Luciushof, waar Hotel Park Urbana zou komen, en zou volgens de gemeente de vergunningaanvraag regelen.

LudiekPark Urbana is een binnenstadsproject van IBA Parkstad en Heerlen, waarbij de Vijf Pleintjes in de binnenstad zijn vergroend met boompjes en als ruimtes dienen van een ludiek 'openluchthotel'.

Lees ook: Geen vergunning voor 'tentjeshotel' in hartje Heerlen

Cultura NovaDe papieren zijn nu volgens ‘hoteldirecteur’ Leo Noy waarschijnlijk in augustus rond. Als festival Cultura Nova 18 augustus start moet het hotel ook een feit zijn. De gemeente stelt dat ontheffing nog altijd verleend kan worden, als de aanvraag aan de eisen voldoet.

Lees meer in de De Limburger van dinsdag