Teruggekeerd Spoorloos-duo toont dankbaarheid in video

© ANP

Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender zijn weer in Nederland. Het duo, dat vorige week werd ontvoerd in Colombia, arriveerde maandag aan het eind van de middag op Nederlandse bodem.

AD

Maandagavond kondigen zij - in een video - zelf een nieuwe aflevering van Spoorloos aan. Ze laten weten 'dankbaar' te zijn voor de steun die ze van velen hebben ontvangen.

Hachelijke avonturenVolgens de KRO-NCRV zijn ze inmiddels bij hun familie. Aan hun terugkomst was geen ruchtbaarheid gegeven. Het tweetal heeft de aankondiging al na hun vrijlating in Bogota opgenomen.

Derk Bolt spreekt in de veertig seconden durende aankondiging over de 'hachelijke' avonturen 'die ons zijn overkomen' en geeft aan 'buitengewoon blij te zijn' met het feit dat het duo vrij is gekomen.

Verder stelt Bolt dat ze inmiddels op de hoogte zijn van de steunbetuigingen en het medeleven vanuit Nederland. Daar zijn ze erg blij mee. Bovendien geeft Bolt aan dat hun familie daar veel steun aan heeft gehad. Daarvoor bedanken ze iedereen.

OntvoerdBolt en Follender waren in het noorden van Colombia voor opnames van Spoorloos, toen ze vorige week zaterdag werden ontvoerd door ELN (Nationaal Bevrijdingsleger). Afgelopen zaterdag kwamen ze vrij.

De twee vertelden na terugkeer in de bewoonde wereld dat ze voor hun leven hebben gevreesd, maar dat ze goed zijn behandeld door de guerrillabeweging. De strijders van het ELN dachten aanvankelijk dat ze voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA werkten.

De aflevering van maandagavond is eerder opgenomen en gaat dus niet over een zoekactie van het programma in Bogota.