Max Verstappen gelooft niet in complottheorieën

© Getty Images

Max Verstappen baalde na afloop van de Grote Prijs van Azerbeidzjan zozeer dat hij geen zin had om de pers te woord te staan. Nadat de coureur van Red Bull uitviel met technische problemen was de Limburger er even helemaal klaar mee.

Redactie

"Ik had geen zin in om met de pers te praten op dat moment. Het leek me ook verstandig om niet meteen te reageren", aldus Verstappen in het tv-programma Peptalk van Ziggo Sport. "Ik lag op dat moment in zo'n goede positie, zeker gezien wat er achteraf allemaal is gebeurd. Ze verwachten van mij dat ik mijn best doe, dan ik verwacht ik dat ook van het team."'MotorprobleemWat precies de problemen waren? "Het probleem, dat weet ik wel zeker, was de motor. Wát precies, zijn ze nog uit aan het uitzoeken. Het vervelende is dat dit de enige motor van Renault is die niet werkt. Dat is apart. Gelukkig is die motor nu kapot. Er moet een nieuwe in."'

De snelheid is volgens Verstappen goed. "Zeker in Bakoe. We waren zelfs positief verrast, alleen ik scoor geen punten. Dat krijg je dit."

KapotVerstappen gelooft niet in de complottheorieën dat zijn ploeg hem onvoldoende zou steunen. "De monteurs zijn er ook kapot van. Zij zijn ook dag en nacht bezig om ervoor te zorgen dat ik tip en top aan de start kan verschijnen", zei hij.

Verstappen heeft tot woensdag de tijd om bij te komen. "Dan moet ik rijden op de simulator"', aldus Verstappen. "Het grote voordeel is dat dan de motor in ieder geval niet kapot kan gaan.''Verstappen kampt dit seizoen veel met pech. Vier van zijn laatste zes races viel hij uit met technische problemen.