Jongen (19) komt om het leven bij dancefestival Defqon.1

Foto van Defqon.1 ter illustratie© AD/Kastermans Fotografie

Een 19-jarige jongen uit Duitsland is, nadat hij onwel was geworden op het festivalterrein van Defqon. 1 in Biddinghuizen, overleden. Dat bracht de organisatie van het festival vanavond naar buiten.

AD

De 19-jarige Duitser werd in de nacht van vrijdag op zaterdag onwel. Hulpdiensten startten na de onwelwording direct met de reanimatie. De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij die nacht kwam te overlijden.

Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf, maar omdat de doodsoorzaak onduidelijk is doet de politie onderzoek. Het lichaam van de jongen is zondag vrijgegeven aan de familie.

Erg verdrietig"Dat zoiets gebeurt tijdens een verder prima verlopen festival is natuurlijk erg verdrietig, vooral voor de familie van de jongen en zijn vrienden", zegt de burgemeester van Dronten, Aat de Jonge.

Het festival ging gewoon door. "Voor ons als organisatie was het wel even slikken, maar we hebben ervoor gezorgd dat 60.000 bezoekers toch een mooi weekend hebben gehad", aldus organisator Q-dance.

AanhoudingenWel zijn 127 aanhoudingen verricht. In de meeste gevallen ging het om handel in of bezit van verdovende middelen. Nadat iemand was betrapt op zakkenrollerij werden zo'n dertig gestolen mobieltjes teruggevonden en de meeste daarvan zijn aan de gedupeerden teruggeven.De zevende editie van Defqon.1 trok 60.000 liefhebbers van de muziekstroming hard dance naar Flevoland.