In de supermarkt: Limburgse tomaat die geen sap verliest

© iStock

Een tomaat die geen vocht verliest bij het snijden en dus als beleg bijvoorbeeld niet de hele boterham zompig maakt. Bij de Limburgse zaadveredelaar Nunhems hebben er een weten te kweken.

Will Gerritsen

De Intense tomaat ligt binnenkort bij Albert Heijn in het schap.

SmaakDe tomaat verliest geen sap dankzij zijn speciale celstructuur. Wel worden de vorm en smaak van de tomaar behouden volgens Nunhems.

Kortom, geen zompige boterhammen meer, vaarwel verdronken salades en addio kliederige pizza. "Verder blijft hij heel aan de barbecuespies en hoef je soepen minder in te koken", zegt Hans Driessen van Nunhems.

SupermarktDe tomaat is overigens niet nieuw. De voedingsindustrie, zoals producenten van sandwiches, kant-en-klaar pasta, pizza en salades, heeft de Intense inmiddels als standaard omarmd. De zaadveredelaar uit Nunhem heeft de tomaat nu door veredeling een fijnere vorm en een rodere kleur gegeven. "Hierdoor is hij geschikt om op te vallen in het supermarktschap."

De nieuwe tomaat ligt vanaf augustus in de Albert Heijn.