Feyenoord-back Rick Karsdorp op weg naar AS Roma

© ANP/Kay in 't Veen

Rick Karsdorp is op weg naar zijn droomcontract. AS Roma zal de speler vandaag medisch keuren en vervolgens voor vijf seizoenen vastleggen.

AD/Mikos Gouka

Feyenoord wil snel anticiperen en Kevin Diks huren van Fiorentina zodat de landskampioen komend seizoen naast Bart Nieuwkoop nog een rechtsback in huis heeft.

MiljoenenIn de Kuip gaat vandaag dus het glas champagne omhoog. De Rotterdammers zien steunpilaar drie uit de formatie die de landstitel veroverde vertrekken, maar waar Dirk Kuyt stopte en Eljero Elia slechts iets meer dan een miljoen opleverde, stromen de miljoenen nu binnen voor Karsdorp.TransferrecordTechnisch directeur Martin van Geel liet intern weten dat hij de drievoudig international alleen van de hand wenste te doen als het transferrecord van Dirk Kuyt, die destijds naar Liverpool ging voor 17 miljoen euro, zou kunnen evenaren. Volgens goed ingevoerde Italiaanse bronnen is daar nog altijd net geen sprake van, al kunnen de Rotterdammers nog extra inkomsten tegemoet zien als Karsdorp en AS Roma de komende maanden goed presteren.

VisieDe Romeinen keuren de inwoner van Schoonhoven, die vanochtend vroeg naar Rome vloog, nog grondig. En dan heeft de nieuwe trainer Eusebio Di Francesco zijn eerste echte zomeraankoop binnen. De 47-jarige voormalig speler van de club deed als oefenmeester van Sassuolo al serieuze pogingen om Karsdorp naar de Serie A te halen. De familie Karsdorp was onder de indruk van de visie van de trainer, maar besloot niet te kiezen voor een betrekkelijk bescheiden club in Italië.

Feyenoord zal de deal voor 30 juni afronden en dat betekent dat de club wederom zwarte cijfers schrijft. Daar leek geen sprake van, onder meer omdat de kampioen zo’n vijf miljoen euro diende uit te keren aan kampioenspremies.

Kevin DiksOok Kevin Diks zal vanochtend met een glimlach uit bed zijn gestapt. De rechtsback van Fiorentina kreeg afgelopen week al te horen dat hij naar de Kuip kan verhuizen als Karsdorp is verdwenen. Diks, die in de Serie A niet aan de bak kwam en het afgelopen seizoen op huurbasis voor Vitesse speelde, moet met Bart Nieuwkoop strijden om de vacature van Karsdorp.