Opnieuw grote hennepkwekerij aangetroffen in Beek

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:

In Beek is een grote hennepkwekerij aangetroffen in een loods aan de Polychemstraat.

Redactie

In het pand trof de politie dinsdagochtend ruim 2000 hennepplanten aan, verdeeld over zeven kamers waarin de wiet werd gekweekt. De politie is begonnen met het ontmantelen van de kwekerij.

StroomaftapIn het gebouw werd volgens de politie op zeer gevaarlijke wijze een grote hoeveelheid stroom afgetapt. In mei werd er al een grote hennepkwekerij aangetroffen in een naastgelegen loods, waar ook de stroom werd afgetapt. Dit gebeurde op dusdanig grote schaal, dat het vermoeden ontstond dat dit ook voor een andere kwekerij bestemd was. Dit bleek inderdaad het geval.

SlaapplekkenIn de loods, die vlakbij winkelcentrum Makado ligt, werden ook slaapplekken aangetroffen. De politie vermoedt dat de eigenaren van de kwekerij hier woonden. Zij waren op het moment van de inval niet in het pand aanwezig en worden nog gezocht. De huurder van de loods is wel bekend bij de politie. Het is niet duidelijk of dit ook de eigenaar van de kwekerij is.

Burgemeester Van Basten van de gemeente Beek laat het pand sluiten. Het is de eerste keer dat zij een bevel tot sluiting geeft op basis van de Wet Damocles.