Poppodium Grenswerk sluit jaar af met hoger tekort

© De Limburger

Het Venlose poppodium heeft het jaar 2016 afgesloten met een tekort van bijna een ton, waar rekening was gehouden met een gat van 50.000 euro.

Harry Lücker

“Dat hoger tekort is te wijten aan een slecht eerste halfjaar en onvolkomenheden in de inrichting van de administratie", zegt Grenswerk-directeur Tim Gaal tegen De Limburger.

ControlerenHet tekort wordt binnen de eigen exploitatie opgevangen, zo geeft Grenswerk aan. Bij het opmaken van de jaarrekening door de accountant kwam het grotere tekort aan het licht. "We zijn na het slechte eerste halfjaar gaan bijsturen, maar zijn daarbij uitgegaan van verkeerde cijfers", zegt Gaal. Zo was er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met een aantal oude vorderingen uit 2015. In overleg met de gemeente gaat een externe deskundige de interne en administratieve organisatie van het poppodium controleren.

Gaal geeft aan dat de inhoudelijke doelstellingen zoals een brede programmering en het aantal betalende bezoekers wel zijn gehaald. De verwachting is dat 2017 wel een financieel gezond jaar wordt.