Man zonder rijbewijs opgepakt na wilde achtervolging over A73

© SK-Media

Na een wilde achtervolging op de A73 heeft de politie maandagavond een 40-jarige man aangehouden zonder rijbewijs. Hij wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag.

Redactie

Agenten zagen dat de man uit Wolvega aan het bellen was tijdens het rijden. Ze wilden hem hierop aanspreken en gaven hem een volgteken in de buurt van knooppunt Rijkevoort bij Boxmeer. Vlak voor de politie met de man bij het tankstation arriveerde waar ze wilden stoppen, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie zette hierop de achtervolging in.

AchtervolgingNa een wilde achtervolging, waarbij de man een politieauto ramde, wisten de agenten de verdachte tot stilstand te brengen ter hoogte van de Nijmeegse wijk Dukenburg. De auto van de verdachte raakte in een slip en belandde uiteindelijk in de berm. De man verzette zich vervolgens ook nog bij zijn arrestatie.

Achter slot en grendelOnderweg naar het politiebureau in Nijmegen werd de man onwel. Een tussenstop in het ziekenhuis was daarom noodzakelijk. Na controle in het ziekenhuis werd de man overgebracht naar het politiebureau, waar hij achter slot en grendel werd gezet.

De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Het is nog niet duidelijk of hij onder invloed was. Voor het onderzoek werd de A73 maandagavond korte tijd afgesloten.