Hennep in maisveld gevonden: straatwaarde 50.000 euro

© LLTB

In een maisveld in Zuid-Limburg heeft de politie voor 50.000 euro aan hennep gevonden.

Redactie

Het is de eerste hennep die dit jaar gevonden werd, laat de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) weten.

Nieuwe techniekVolgens die organisatie is er bij deze hennepplantage weer een nieuwe techniek gebruikt. Ging men vroeger voor grote vlakken hennep, een paar jaar geleden werd de overstap gemaakt naar kleine vlakken verspreid over het maisveld. Dit keer gingen de criminelen nog een stapje verder; de aangetroffen planten stonden los om de paar meten tussen de mais.

Een methode die volgens LLTB-voorzitter Léon Faassen niet succesvol zal blijken. "Wij staan qua opsporingsmethoden natuurlijk ook niet stil."

Wijzer makenHoe die nieuwe opsporing eruit ziet wil hij niet kwijt. Vooral om het lopende onderzoeken niet om zeep te helpen. “Bovendien moeten we de criminelen niet wijzer maken dan ze zijn."

De LLTB laat verder weten volop te blijven werken aan het hennepvrij maken van de Limburgse maisvelden. "We adviseren leden zelf een extra rondje door hun maispercelen te lopen en wij ondersteunen uiteraard vanuit de lucht met drones, nu de politie heeft aangegeven dit jaar geen controles per helikopter uit te voeren."