Verstappen hangt boete van duizenden euro's boven het hoofd

© ANP

Max Verstappen hangt een boete van 25.000 euro boven het hoofd wegens het verzaken van zijn persverplichtingen na afloop van de Grand Prix in Azerbeidzjan.

Redactie

Het te woord staan van de media na afloop van een race is verplicht, zo is te lezen in het reglement van autosportbond FIA. Volgens artikel 19.5 moet een coureur die niet de finish weet te halen, zich daarna melden in de aangewezen mediazone. Wanneer hij dat niet doet, krijgt de coureur een boete van 25.000 euro.

In beschermingVerstappen was na afloop van de race in Bakoe zo boos over zijn uitvallen, dat hij op verzoek van zijn team direct vanuit het circuit naar zijn hotelkamer vertrok. Waarschijnlijk wilde Red Bull haar jonge pupil in bescherming nemen. Verstappen reageerde uiteindelijk nog wel via social media op de teleurstellende race.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vierde keerVerstappen viel in Azerbeidzjan al voor de vierde keer uit dit seizoen. In de GP van Spanje werd hij bij de start nog van de baan getikt, maar in Bahrein, Canada en Montréal waren problemen met zijn bolide de oorzaak dat hij de race niet kon uitrijden.