Terreurverdachte had contact met iemand in PSV-stadion

Agenten bij het Philips Stadion.© Bert Jansen

De Amsterdammer die tijdens Groots met een Zachte G op 9 juni werd opgepakt, had ook contact met iemand in het stadion. De recherche heeft daarvoor aanwijzingen in zijn telefoon gevonden.

Vanda van der Kooi

Dat zegt burgemeester John Jorritsma tegen Studio040 in het programma Spotlight.

Handlanger Vrijdag 9 juni rukte de politie massaal uit voor een terreurdreiging rond het Philips Stadion. Daarbij pakte de politie een man op die zich verdacht gedroeg: hij stond te filmen bij het stadion en had geen kaartje voor het concert.

Daarnaast stond hij bekend als mogelijk geradicaliseerd. Omdat hij ook contact had met iemand in het stadion, bestond de angst dat hij een handlanger had en van plan was een aanslag te plegen.

Duivels dilemmaJorritsma zegt tegen Studio040 dat het een duivels dilemma was of hij wel of niet het stadion liet ontruimen. Uiteindelijk deed hij dat niet, omdat het risico op paniek te groot was. Met wie de terreurverdachte contact had en of die persoon in beeld is bij de politie is vooralsnog onduidelijk. De opgepakte Amsterdammer is ruim anderhalve week geleden vrijgelaten.