Oppositie Nuth zegt vertrouwen in wethouder op

© Istock

Nuth doet niet mee aan het zonnepanelenproject van Parkstad Limburg. Dat besluit kwam wethouder Harry Bakker op een motie van wantrouwen te staan.

Nick Bruls

De oppositiepartijen CDA, GroenLinks, Leefbaar Nuth en PvdA zegden het vertrouwen in Bakker op, omdat hij volgens hen onvoldoende in beeld bracht welke gevolgen het terugtrekken uit het zonnepanelenproject heeft voor de gemeente. „De wethouder heeft de raad willens en wetens cruciale informatie onthouden”, klonk het.Streep door deelnameBij de beraadslaging over het al dan niet meedoen aan het Parkstadse duurzaamheidsproject staakten net als vorige maand de stemmen, omdat één coalitielid afwezig was. Daarom werd het voorstel automatisch verworpen, wat betekent dat een streep gaat door de deelname. "Wij zien het helemaal niet meer zitten", zei Jack Jetten van Groot-Nuth namens de coalitie. Financiële situatie"De te lenen 3,8 miljoen euro kunnen we in deze fase van herindeling anders inzetten.” Ook dat één partij (Volta, red.) het monopolie heeft, is tegen het zere been. „Bovendien moeten mensen die in een penibele financiële situatie zitten, straks niet kunnen zeggen dat ze door ons dieper in de problemen zijn geraakt.”

Motie van wantrouwenOok bij het stemmen over de motie van wantrouwen werd het 8-8. Daarom hoort Bakker pas volgende vergadering - mits compleet - of hij mag blijven zitten.