Actiecomité op bres voor sw’ers Westrom

Print
Actiecomité op bres voor sw’ers Westrom

Afbeelding: Jeroen Kuit

Een actiecomité dat opkomt voor de belangen van sw’ers van Westrom, die gedetacheerd zijn bij het bedrijf Prio Verve. Dat wil Ronald Housmans in Echt-Susteren oprichten. Housmans, CDA’er met politieke ambities, maakt zich grote zorgen over het lot van „onze mensen” - Echt-Susteren is één van de vijf deelnemende gemeenten in Westrom - die bij groen- en schoonmaakbedrijf Prio Verve zijn ondergebracht.

De ondernemingsraad van Westrom kwam onlangs met een rapport over misstanden bij Prio Verve. Sw’ers van Westrom zouden er worden gepest en geïntimideerd. Waar de Roermondse raad onlangs naar aanleiding van de begroting van Westrom opheldering eiste, liet de politiek in Echt-Susteren die kans onbenut. „De Westrombegroting was hier een hamerstuk”, zegt Housmans. Hij wil daarom woensdagavond inspreken in een commissievergadering om de politiek te bewegen het onderwerp te agenderen.

Handtekeningen inzamelen 
Ter ondersteuning is ook de FNV - betrokken bij het onderzoek -aanwezig met een delegatie sw’ers. "Daar heb ik contact mee gezocht”, zegt Housmans. Hij gaat handtekeningen inzamelen die hij in de vergadering van in juli wil aanbieden aan de raad.  "Zodat die wethouder Geert Frische, lid van het dagelijks bestuur van Westrom, opdracht geeft de situatie aan te pakken. Onze mensen bij Prio Verve moeten daar gewoon weg.”

Soortgelijke opdracht
Eerder gaf de Roermondse politiek ‘haar’ wethouder Gerard IJff een soortgelijke opdracht. IJff moet bij de volgende vergadering op 13 juli met antwoorden komen hoe nu verder.  In Leudal, Roerdalen en Maasgouw is (nog) niet over de situatie bij Westrom gerept. Terwijl wethouder Jessie Smeets van Maasgouw nota bene voorzitter is van het dagelijks bestuur. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen