Ook pakketdienst TNT getroffen door cyberaanval

© ANP/Koen van Weel

De wereldwijde cyberaanval van dinsdag heeft nu ook pakketbezorger TNT getroffen en dat heeft gevolgen voor het sorteercentrum van TNT/Fedex op de luchthaven van Bierset (Luik).

Redactie

In totaal konden zo’n 100.000 pakjes niet worden geleverd. Dat bevestigd een woordvoerder van het bedrijf woensdagochtend.

'Hele groep getroffen'“Er waren deze nacht geen operaties, geen enkel vliegtuig en geen enkele vrachtwagen is kunnen vertrekken. De informaticadiensten proberen nu om het systeem opnieuw opgestart te krijgen”. Volgens de woordvoerder zou niet enkel Luik, maar de hele groep zijn getroffen. Doorgaans zijn tijdens een normale nacht in het Luikse centrum een veertigtal vluchten gepland en vertrekken er tussen de 90 en 100 vrachtwagens.Lees ook: Er is een wereldwijde cyberaanval aan de gangGevolgen voor NederlandHet is op dit moment niet bekend of de cyberaanval ook gevolgen heeft voor de bezorging van pakketjes in Nederland.RansomwareDe ransomware die de naam Petya meekreeg, maakt gebruik van gaten in verouderde en niet geüpdatete Windows-systemen van bedrijven. Microsoft lanceerde inmiddels al een reparatie.