Ook pakketdienst TNT getroffen door cyberaanval

Print
Ook pakketdienst TNT getroffen door cyberaanval

Afbeelding: ANP/Koen van Weel

De wereldwijde cyberaanval van dinsdag heeft nu ook pakketbezorger TNT getroffen en dat heeft gevolgen voor het sorteercentrum van TNT/Fedex op de luchthaven van Bierset (Luik).

In totaal konden zo’n 100.000 pakjes niet worden geleverd. Dat bevestigd een woordvoerder van het bedrijf woensdagochtend.

'Hele groep getroffen'
“Er waren deze nacht geen operaties, geen enkel vliegtuig en geen enkele vrachtwagen is kunnen vertrekken. De informaticadiensten proberen nu om het systeem opnieuw opgestart te krijgen”. Volgens de woordvoerder zou niet enkel Luik, maar de hele groep zijn getroffen. Doorgaans zijn tijdens een normale nacht in het Luikse centrum een veertigtal vluchten gepland en vertrekken er tussen de 90 en 100 vrachtwagens.

Lees ook: Er is een wereldwijde cyberaanval aan de gang

Gevolgen voor Nederland
Het is op dit moment niet bekend of de cyberaanval ook gevolgen heeft voor de bezorging van pakketjes in Nederland.

Ransomware
De ransomware die de naam Petya meekreeg, maakt gebruik van gaten in verouderde en niet geüpdatete Windows-systemen van bedrijven. Microsoft lanceerde inmiddels al een reparatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen