Weer minder passagiers en vrachtverkeer voor Maastricht Aachen Airport

© Limburger

Het aantal passagiers op Maastricht Aachen Airport is in het eerste kwartaal van 2017 wederom gedaald. Het vliegveld zag het aantal passagiers met 4,6 procent teruglopen.

Redactie

Had Maastricht Aachen Airport vorig jaar in het eerste kwartaal nog 19.399 passagiers die landden of vertrokken, dit jaar waren dat er in dezelfde periode volgens het CBS 18.504.

Landelijke groeiDe cijfers steken schril af tegen de landelijke cijfers. Landelijk gezien is er namelijk sprake van een groei van 9 procent in de eerste drie maanden van het jaar. Dat komt neer op 15,5 miljoen reizigers.

Het grootste deel daarvan vliegt vanaf en landt op Schiphol. De Amsterdamse vluchthaven is goed voor ruim 14 miljoen passagiers. Op nummer twee volgt Eindhoven Airport met 1,1 miljoen reizigers.

VrachtverkeerOok qua vrachtverkeer was er een toename in het eerste kwartaal. Maar ook hier blijft Maastricht Aachen Airport achter. Daar waar er landelijk een groei van 5 procent te bespeuren valt, is de Limburgse luchthaven bezig met een vrije val. Het volume zakte met bijna 40 procent naar ruim 15.500 ton, meldt het ANP.

Oorzaak daarvan was het vertrek vorig jaar van vrachtmaatschappij Cargolux.