Buurt in actie voor stoplichten Venlose Kaldenkerkerweg

© ANP

Buurtbewoners rond de Venlose Kaldenkerkerweg voeren vrijdag actie voor het opnieuw activeren van de verkeerslichten op de kruising Kaldenkerkerweg / Van Aragonstraat.

Harry Lücker

“Daar zijn we nu al 2,5 jaar mee bezig, maar hebben het gevoel van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Het geduld is op”, zegt buurtbewoner Erik Bakker tegenover De Limburger.Uitnodiging wethouderMet name de verkeersveiligheid is buurtbewoners een doorn in het oog. “Wijkbewoners staan soms minutenlang stil voordat ze de Kaldenkerkerweg kunnen oversteken en nemen dan soms voorrang. Ook wordt er door het uitschakelen van de verkeerslichten veel te hard gereden op de Kaldenkerkerweg”, zegt Bakker. De buurt probeert al 2,5 jaar de gemeente te overtuigen van de noodzaak van de kruising. "Nu we de actie hebben aangekondigd, zijn we door de wethouder uitgenodigd om donderdag te komen praten", zegt Bakker.

Aan de actie nemen tot nu toe zo’n twintig buurtbewoners deel. Met spandoeken en flyers willen ze voorbijgangers op de gevaarlijke kruising wijzen.