Limburgse karretjes voor duurste attractie ooit in Efteling

© De Efteling

De nieuwste attractie Symbolica in de Efteling is voor een deel afkomstig uit Nederweert. Bij ETF Machinefabriek werden de voertuigen voor de duurste attractie ooit van het sprookjespark ontwikkeld.

Redactie

Symbolica is een rustige familie-attractie van zo'n zeven minuten. Per karretje word je door een kasteel gereden waarin volgens de website van het attractiepark 'niets is wat het lijkt'. Symbolica gaat zaterdag voor het eerst open. Prestigieus
De voertuigen die worden gebruikt, de zogeheten Fantasievaarders, zijn ontwikkeld en gebouwd in Nederweert. Het bedrijf heeft een reputatie op het gebied van indoorattracties, inmiddels verspreid over zo’n vijftig amusementsparken wereldwijd.Directeur Ruud Koppens van ETF vindt Symbolica een zeer prestigieus project, waarin vele technieken zijn verwerkt. "Een topride in een toppark. Dat moet hopelijk ook weer voldoende spin-off geven voor ons in de toekomst."

De bouw van de nieuwste attractie startte op 11 januari 2016. Met een kostprijs van 35 miljoen euro is dit de duurste Eftelingattractie in de geschiedenis van het sprookjespark. De attractie werd middenin het park op de Pardoes Promenade gebouwd.