Red Bull-chef: De tijd van Max komt wel

Max Verstappen met Helmut Marko.© Getty Images

Red Bull kan nog dit seizoen op eigen kracht races winnen en is daarbij niet meer afhankelijk van misstappen van concurrenten Mercedes en Ferrari.

Reactie

Dat heeft Helmut Marko, de technische baas van het Red Bull-motorsportteam, woensdag tegen het Duitse Auto Motor und Sport gezegd.

Eigen kracht "De snelheid komt er langzaam aan. Dat heeft de kwalificatie in Bakoe laten zien. Op het juiste circuit kunnen we ondertussen op eigen kracht winnen."

Red Bull heeft volgens Marko een grote stap voorwaarts gezet met het chassis, maar ook Renault heeft met de motor duidelijke voortgang geboekt, zegt hij.

VerstappenMarko liet zich ook uit over de motorpech van Verstappen. "We moeten werken aan de betrouwbaarheid, vooral omdat het op verschillende terreinen is misgegaan. De accu in Canada en de motor in Bakoe komen op het conto van Renault, de uitval door de remmen in Bahrein was onze fout. De tijd van Max komt wel. Vier keer uitvallen in acht races is moeilijk en toezien hoe je teamgenoot wint, maakt het nog zwaarder."