Actieplan voor Blerickse wijk Vastenavondkamp

Bewoners van de wijk Vastenavondkamp op archiefbeeld.© Richard Fieten

Er komt een actieplan voor de Blerickse wijk Vastenavondkamp. De gemeenteraad vroeg daarvoor tijdens de raadsvergadering woensdagavond. Wethouder Ben Aldewereld (VenLokaal, Wijken) gaf aan dat er al aan zo’n plan wordt gewerkt.

Harry Lucker

De Vastenavondkamp wordt al jaren genoemd als aandachtswijk als het gaat om criminaliteit, verkeer, overlast en verrommeling. In 2015 dwong de gemeenteraad al een actieplan voor het dorp Blerick af. Vorig jaar werd een convenant tussen gemeente en woningcorporaties voor de aanpak van drie Blerickse wijken (waaronder Vastenavondkamp) getekend.

RondleidingDe Venlose gemeenteraad kreeg twee weken geleden een rondleiding door de wijk en kwam tot de conclusie dat ondanks eerdere opdrachten voor de aanpak van problemen er tot dusver te weinig is gebeurd.

"Ik ben net als de gemeenteraad ervan doordrongen dat er iets moet gebeuren en eigenlijk is het te beschamend voor woorden dat dit verzoek opnieuw ter tafel moet komen”, aldus wethouder Aldewereld. Hij zegde toe snel met zo’n actieplan te komen.