Groen licht voor spoortunnel bij Venlose Vierpaardjes

© De Limburger/Le Giesen

Na meer dan dertig jaar plannen maken gaf de Venlose gemeenteraad woensdagavond definitief groen licht voor de spoortunnel bij De Vierpaardjes in Venlo. Aan het plan hangt een prijskaartje van 45 miljoen euro. Behalve de gemeente Venlo betalen ook provincie en Rijk mee.

Harry Lucker

Veel discussie leverde het debat over het plan dat Venlo gerekend over meerdere jaren 15 miljoen euro gaat kosten niet meer op.

VraagtekensAlleen oppositiepartij GroenLinks had nog vraagtekens bij het plan gezet vanwege de slechte financiële situatie waarin de gemeente Venlo verkeert. "Maar aangezien we dit besluit niet kunnen uitstellen en we als gemeenteraad bij dit plan altijd gezamenlijk zijn opgetrokken zullen we toch voor dit voorstel stemmen", betoogde GroenLinks-raadslid Huub van Eijck.

Hard nodig De tunnel is volgens de gemeenteraad hard nodig om de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid bij de spoorwegovergang te verbeteren. Veel raadsleden spraken dan ook van een historisch moment voor de gemeente Venlo dat na vele jaren eindelijk een plan lag met bijbehorende financiën. Burgemeester Antoin Scholten sprak van een mijlpaal nadat de gemeenteraad unaniem voor de tunnel had gestemd.