Roda-doelman Benjamin van Leer verkast naar Ajax

© ANP Pro Shots

Roda JC raakt keeper Benjamin van Leer kwijt.

AD Sportwereld/Redactie

De doelman heeft een contract getekend bij Ajax. De duur van het contract, waarschijnlijk vier jaar, is nog niet door de Amsterdammers bevestigd. Van Leer wordt in Amsterdam de opvolger van tweede keeper Diederik Boer die naar PEC Zwolle vertrok.

Zeven tonDe doelman maakte afgelopen seizoen indruk bij Roda, waar hij zich meermaals de uitblinker toonde op momenten dat de club het moeilijk had. Zijn contract in Kerkrade liep nog tot de zomer van 2019 door. Welk bedrag Ajax op tafel legt, is nog niet bekend.

Belangrijke rolVan Leer zal in de voorbereiding van het seizoen een belangrijke rol krijgen aangezien eerste keeper André Onana voorlopig nog niet aansluit bij de Ajax-selectie. De doelman uit Kameroen was met zijn land actief tijdens de Confederations Cup en viert eerst nog vakantie.TransfersomHarm van Veldhoven, technisch directeur van Roda, wil de transfer nog niet bevestigen. "Op dit moment is er vanuit Roda nog niets over te zeggen. Er is nog niets rond", reageert hij. Waar andere media berichten dat de gelimiteerde transfersom van Van Leer rond de 700.000 euro ligt, stelt Van Veldhoven dat 'daar helemaal niets van klopt'. "Dat bedrag ligt lager. Exacte cijfers noemen wij echter niet."

Ook Benjamin van Leer en zijn zaakwaarnemer houden de kaken stijf op elkaar. "Wij gaan geen enkele reactie geven", is de enige mededeling van de zaakwaarnemer van ESA Soccer.

PSVBenjamin van Leer kwam begin 2014 naar Kerkrade. Roda nam hem transfervrij over van PSV, waar hij de jeugdopleiding genoot. In eerste instantie moest de keeper genoegen nemen met een plek achter eerste doelman Bram Verbist, maar de laatste twee seizoenen was hij de onbetwiste eerste keuze.