Parkstad Culinair ‘urban’: pizzapunt met ganzenlever

Mark Meijer, Jay Mookhram en Servais Tielman (v.l.n.r.) bij de voorbereiding van Parkstad Culinair.

Mark Meijer, Jay Mookhram en Servais Tielman (v.l.n.r.) bij de voorbereiding van Parkstad Culinair. © Luc Lodder

Parkstad Culinair komt na een jaar van afwezigheid terug met een aangescherpte formule. Het eet- en proef-evenement in Heerlen wil meer diversiteit en kwaliteit te bieden

Siebrand Vos

"Uitgangspunt blijft dat we het een grote groep - van werknemer tot directeur - willen bedienen. Voor 2,30 euro kun je al iets proeven", zegt organisator Mark Meijer.

TruffelVlaggenschip van Parkstad Culinair is Cucina del Mondo. Chefkok Servais Tielman (36), die afgelopen jaar een Michelinster kreeg, serveert er op 8,9 en 10 september ‘urban street food’. Tielman: "Noem het wereldvoedsel met luxe ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan pizzapunt met ganzenlever en truffel."

SchildersSterkok Tielman is helemaal gegrepen door de urban campagne van Heerlen. Hij laat deze zomer alle wanden van zijn restaurant door vijf gerenommeerde buitenlandse mural-kunstenaars beschilderen. "Het vraagt een forse investering, maar iets vergelijkbaars is er niet op dit niveau."

In De Limburger van donderdag meer over Parkstad Culinair

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee