Minder files door parkeertoren bij Designer Outlet

Print
Minder files door parkeertoren bij Designer Outlet

Drukte bij het Designer Outlet. Afbeelding: Maartje van Berkel

Moethagen-Hertenpael - De winkeliers in Roermond klagen niet meer. Althans niet over vastzittend verkeer in het weekend. De files zijn afgenomen dankzij de nieuwe parkeertoren bij het outlet.

De nieuwe parkeertoren bij het Designer Outlet in Roermond zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in de stad. De garage met 3500 plaatsen is sinds Pasen open.

Niet vlekkeloos
Sindsdien zijn de verkeersopstoppingen drastisch afgenomen, zegt vertrekkend outletdirecteur Marc Bauwens in een interview met De Limburger. "Ik hoor die geluiden ook in de stad. Al zal ik echt niet beweren dat alles vlekkeloos gaat. Maar het gaat de goede kant op. Nu de reconstructie van de N280 nog.”

De gemeente staaft dat met cijfers uit het paasweekend, toen ook de uitbreiding van het outlet open ging. "Het aantal bezoekers lag toen bijna 40 procent hoger dan in 2016, terwijl de vertragingstijd op wegen naar Roermond met bijna 75 procent procent was afgenomen”, aldus een woordvoerder.

Geen klachten
Dit is volgens hem de algemene trend. Steeds meer bezoekers en minder files. „Waar je voorheen op de drukke dagen nog 1,5 uur in de file stond is dat nu maximaal 30 minuten." Ook Dennis van Dijk van winkelierskoepel BIZ heeft de indruk dat de verkeerssituatie een stuk beter is. "Ik hoor geen klachten meer. Dat zegt genoeg.”

Nieuwe garage
Bewoners van de flats bij het outlet zijn eveneens blij met de nieuwe garage. Zij konden vanwege het vastzittende verkeer voorheen in de weekends nauwelijks met de auto weg. "De verkeerssituatie is een stuk verbeterd", zegt voorzitter Piet Boogers van de Vereniging van Eigenaren van de Arloflat. "Vooral bij de Kazerpleingarage. Alleen via de nieuwe ontsluitingsweg langs Yumble komt nogal wat verkeer. Eigenlijk is dat een calamiteitenroute, maar bij grote drukte wordt de weg gebruikt om verkeer van het onderste deel van de parkeertoren af te voeren."

Minder enthousiast
Voorzitter Jan Veroude van Vereniging van Eigenaren van De Stadhouder is minder enthousiast. "Die parkeergarage is heel mooi, maar op Duitse feestdagen zit nog alles dicht."