Moeder van meisje (11) dat zwanger werd na verkrachting doet huiveringwekkend verhaal

Print
Moeder van meisje (11) dat zwanger werd na verkrachting doet huiveringwekkend verhaal

Afbeelding: Illustratie: Geertje Grom

Een elfjarig meisje wordt bedwelmd en verkracht. Ze raakt zwanger en moet een abortus ondergaan. Een horrorscenario voor elke ouder. Terwijl de 61-jarige verdachte -een huisvriend- vastzit, vertelt de moeder van het meisje haar huiveringwekkende verhaal.

Een beleefde man. Netjes. Behulpzaam en aardig. Vader van twee volwassen dochters.

Ken hem goed
Hij vindt het leuk om opa te spelen voor het elfjarige dochtertje van een vriend, bij wie hij al negentien jaar over de vloer komt. "Ik ken hem ook goed", zegt de moeder van het meisje, die we Simone zullen noemen. "Ik heb er nooit iets achter gezocht, nooit ook maar één alarmerend signaal gezien." Ze wist wel dat hij een strafblad had, maar daar staan verduistering en diefstal op, geen zedenzaken. 

Simone is een alerte moeder, die haar kinderen goed in de gaten houdt. Nooit zijn er problemen met ze. Oké, ze is gescheiden, maar volledig on speaking terms met haar ex, die in de buurt woont. De kinderen gaan er geregeld naar toe; haar elf-jarige brengt er eens in de twee weken een weekend door. "Ik heb altijd gedacht dat ik het zou zien aan de kinderen als er iets was gebeurd, dat ik signalen zou opvangen, het zou vóelen. Niet, dus." De 61-jarige vriend van de vader helpt vaker met klussen in huis. Tijdens één van die keren moet het zijn gebeurd. 

Niets van gemerkt
De huisvriend, een man uit Brunssum, wordt ervan verdacht haar dochter te hebben gedrogeerd en verkracht, waarna het meisje zwanger is geraakt en een abortus heeft ondergaan. Van de verkrachting heeft ze niks meegekregen, omdat ze was bedwelmd, waarschijnlijk met temazepam. "Geen wonder dat ik niks aan haar merkte, qua gedrag of zo, ook niet als ze bij haar vader was geweest. Ze bleef gewoon dezelfde", zegt de moeder.

"Ze is elf jaar en nog niet helemaal regelmatig ongesteld. Op een gegeven moment kwam die vriend van de ene op de andere dag niet meer bij mijn ex, dat viel wel op. Hij liet zijn klusspullen daar ophalen door familie. Mijn ex vond dat ook vreemd en kon hem niet bereiken. Ik weet niet hoe het kwam, maar mijn gevoel zei dat er iets niet klopte. Ik ben mijn dochter gaan vragen hoe het zat met haar ongesteldheid. Ik heb wel honderdduizend keer gevraagd: ‘Heeft-ie aan je gezeten?’ Het is een tenger meisje, ze begon flink te eten, op een gegeven moment zag ik een klein rond buikje. Je wíl het niet 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje