Opnieuw bouw megamagazijn: 100 tot 200 nieuwe banen

Print
Opnieuw bouw megamagazijn: 100 tot 200 nieuwe banen

Afbeelding: iStock

Venlo - District54, een Veghelse ontwikkelaar van gebouwen voor de logistieke sector, gaat een distributiecentrum bouwen op Trade Port Noord, onderdeel van Greenport in Venlo.

Volgende week vindt de officiële bouwstart plaats. De distributieloods met 76 laadplaatsen zal in oktober of november klaar zijn voor gebruik. 

Banen
Het magazijn, LogPort1 genaamd, krijgt in de eerste bouwfase een oppervlakte van 3,7 hectare en verrijst naast het kolossale distributiecentrum van modekoning Michael Kors.

District54 verhuurt het gebouw aan een bedrijf waarvan de naam volgens afspraken vooralsnog niet bekend wordt gemaakt. Met het project zal volgens Robin Hunor van District54 werkgelegenheid voor honderd tot tweehonderd mensen worden geschapen. 

Oppervlakte
De vastgoedontwikkelaar wil in een tweede fase nog een extra logistiek gebouw realiseren, waarmee de oppervlakte van de bebouwing in totaal 7 hectare groot wordt. Hoeveel nieuwe arbeidsplaatsen hiermee gemoeid zijn, is onbekend.

De nieuwbouw is de zoveelste investering dit jaar op bedrijventerrein Trade Port Noord. Twee weken geleden werd bekend dat het Deense DSV binnenkort een distributiecentrum van 8,2 hectare gaat bouwen dat in 2019 klaar moet zijn. Die vestiging zal naar schatting werk bieden aan driehonderdvijftig tot vierhonderd mensen. 
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje