Inbraak basisschool blijkt slaapfeestje leerlingen

© Istock

Met vier patrouilles snelde de politie in de nacht van donderdag op vrijdag naar een basisschool in Eijsden na een melding over mogelijke inbrekers. Ter plaatse troffen de agenten iets compleet anders aan.

Redactie

Geen inbrekers, maar slechts groep 8 van basisschool Tangram bevond zich in het gebouw voor een slaapfeestje. Loeiende sirenesRond 4:30 uur werd het slaapfeestje verstoord toen vier politieauto's opeens met loeiende sirenes en zwaailampen voor het gebouw aan de Kramsvogel stonden. Even daarvoor hadden omwonenden de politie gebeld, omdat ze mensen zagen lopen in het schoolgebouw. OnraadOp Twitter laat de wijkagent van Eijsden-Margraten weten dat het slechts ging om een groepje leerlingen. Een meester zegt tegen De Limburger dat het de derde keer was dat groep 8 op deze manier de basissschooltijd afsluit. "Ik was verbaasd dat de politie er was. De meeste instanties zijn gewoon op de hoogte. De kids hebben overigens niet veel gemerkt. Het was bovendien erg gezellig." De wijkagent roept ondanks het loos alarm op om alert te blijven en altijd te bellen bij 'onraad'.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.