Belgische (30) deels opgegeten door varanen in jungle

Elise Dallemagne © Facebook

Elise Dallemagne © Facebook

thumbnail: Elise Dallemagne
thumbnail: Elise Dallemagne

De Belgische Elise Dallemagne (30) is in de jungle van het Thaise eiland Koh Tao ernstig verminkt aangetroffen.

Redactie

Volgens de Thaise politie verhing de jonge vrouw zich en zou ze deels door varanen zijn opgegeten, maar de moeder van Elise gelooft deze lezing niet. Acht dagen eerder had ze haar moeder nog gezegd naar huis te komen. Zo meldt de Britse krant The Mirror.

RondreisElise, een zelfstandige natuurgeneeskundige, yogalerares en restaurateur van schilderijen uit Brussel, was al ruim twee jaar op rondreis door Azië en Nieuw-Zeeland en keerde in die tijd geregeld terug naar Thailand.

Ze verbleef dan in een yoga- en tantracentrum in de buurt van het feesteiland Koh Phangan. De jonge vrouw maakte deel uit van de cultbeweging Sathya Sai Baba en woonde bij een zelfverklaarde goeroe. Op 17 april verliet ze het eiland, op weg naar huis.

DoofpotOp 28 april werd Elise dood aangetroffen op het eiland Koh Tao. Haar moeder, Michele van Egten, gelooft het verhaal dat de Thaise politie haar vertelde niet. De Thaise autoriteiten zouden er alles aan doen om de dood van buitenlanders in de doofpot te stoppen. Een autopsierapport was beloofd Van Egten, maar dat ontving ze nooit.

Op 17 april belde Elise haar moeder, twee dagen later nam Elise een veerboot. Het is onduidelijk waarom ze op het eiland Koh Tao uitstapte en niet doorreisde naar het vasteland. Ze nam een kamer in het Poseidon Resort. Daar boekte ze een nieuw ticket om op 24 april naar Bangkok te gaan.

Geen zelfmoordbriefAcht dagen later merkten locals op dat een varaan rondscharrelde in de omgeving van het resort. Zo ontdekten ze het zwaar toegetakelde lichaam van Elise tussen de rotsen achter een toeristenresort.

De politie zei tegen de moeder van Elise dat haar dochter zelfmoord had gepleegd door zich aan een boom te verhangen, drie dagen voor ze werd teruggevonden. Er werd geen zelfmoordbrief of andere boodschap teruggevonden.

JerrycanVan Egten kreeg te horen dat het lichaam van Elise in oude T-shirts en katoenen sjaals gewikkeld was en dat er een lege jerrycan naast haar lichaam lag. Zowel in het ziekenhuis van Surat Thani als in het politiehospitaal van Bangkok werd autopsie verricht.

"Er zijn te veel tekenen die ons doen vermoeden dat er iemand bij betrokken was. De politie zei dat Elise zich verhing in de jungle. Ik weet niet waarom mijn dochter zich van het leven zou beroven. In haar laatste gesprek klonk ze normaal en ik zag geen tekenen van een depressie. Ik zie ook niet in waarom ze een reis naar Bangkok geboekt zou hebben om daarna de jungle in te trekken en zelfmoord te plegen. Ik ben geschokt door wat er gebeurd is. Ik wacht nog altijd op het definitieve autopsierapport, wij willen meer informatie."Geen foto'sMichele vindt het ook vreemd dat ze nooit foto's te zien kreeg van haar verhangen dochter. Het is doorgaans standaardprocedure dat agenten en hulpverleners foto's nemen.De moeder werkt samen met een Duitse onderzoeker die de eilandbewoners opspoort die Elises lichaam aantroffen. "De politie van Koh Tao zei dat zij niet bevoegd zijn voor het naburige eiland Koh Phangan, dus we zitten nog met een heleboel vragen", aldus de moeder.