Amrabat tekent voor vier jaar bij Feyenoord

© ProShots

Feyenoord is rond met Sofyan Amrabat. De twintigjarige speler van FC Utrecht heeft vandaag nog een medische keuring bij de Rotterdammers.

Redactie

De middenvelder tekent een contract van vier jaar bij Feyenoord. Amrabat brak afgelopen jaar door bij Utrecht. Hij kwam tot 31 duels en maakte ook zijn internationale debuut bij Marokko.

DankbaarAmrabat: "Ik ben voor niemand bang. Vilhena en El Ahmadi? Zijn geweldige spelers, maar ik ga knokken om me te laten zien. Het heeft even geduurd en dat hoort er allemaal bij. Ik ben blij dat FC Utrecht mij deze stap heeft gegund, ik ben Erik Ten Hag enorm dankbaar voor de kansen die hij mij heeft geboden. Dat Ajax kwam, maakte voor mij geen enkel verschil. Ik wilde perse naar Feyenoord. Dit stadion, de Champions League, de mensen hier. Maar ook zonder Champions League was ik naar Feyenoord gegaan."

Vol gasDe middenvelder gelooft dat hij perfect past bij Feyenoord. "Ik ga vol gas geven bij deze club. Ik heb de trainer gesproken, maar niemand krijgt garanties. Ik ga het zelf laten zien in de trainingen en bij de wedstrijden. Dit was de beste stap, de manier van spelen van Feyenoord past bij mij. Beter dan bij Ajax? Martin van Geel heeft voor mij gevochten, maar ik denk dat iedereen blij is. Dit is een prachtige stap. Toen ik hier met Utrecht met 2-0 verloor, speelde er al iets. Maar niet concreet, dat werd het daarna. Mijn broer Nordin adviseerde mij ook deze stap te zetten."

AjaxDe transfer kwam in een stroomversnelling nadat ook Ajax zich meldde in de strijd om Amrabat. Abdelhak Nouri zou eventueel onderdeel hebben uitgemaakt van die deal, maar Feyenoord pakte door toen het lucht kreeg van de interesse van de Amsterdammers.

Feyenoord betaalt rond de vier miljoen euro voor Amrabat. Daar komt nog een doorverkooppercentage bij en zijn er extra clausules bij goede prestaties.