Maastrichtse antiekmarkt krijgt vaste plek op de Markt

Print
Maastrichtse antiekmarkt krijgt vaste plek op de Markt

De antiekmarkt op de Markt in Maastricht. Afbeelding: De Limburger

Maastricht - De 50 tot 70 kooplieden van de wekelijkse antiek-en-brocante- markt in Wyck krijgen alsnog hun zin; hun tijdelijke standplaats bij het stadhuis op de Markt in Maastricht krijgt nu toch een permanent karakter.

Na een overlegsessie vrijdag in het stadhuis, voorafgegaan door de overhandiging van een petitie van de marktkramers, lieten wethouder Jack Gerats (SP, Markt­zaken) en John Aarts (VVD, Economie) weten dat zij de vurige pleidooien van de ondernemers alsnog willen honoreren.

Wyck
Dat betekent concreet dat de antiekmarkt niet, zoals eerder was besloten, hoeft terug te keren naar de vertrouwde plek in Wyck. Daar hadden de kooplui 35 jaar lang hun nering staan. De populaire zaterdagmarkt moest vorig jaar wijken voor de bouw van de ondergrondse rijwielparking, pal voor het NS-station.

Draagvlak
Na oplevering, eind dit jaar, zou de zaterdagse markt weer terugkeren naar de middenberm van de Stationsstraat. Gerats benadrukt dat het ‘brede draagvlak’ voor de nieuwe locatie op de Markt voor het stadsbestuur cruciaal is. "Niet alleen van de kooplieden zelf, ook  van de zijde van naburige winkeliers en horeca."

Afspraken 
De komende weken gaat de gemeente in overleg met de marktkramers om nadere afspraken te maken over de kwaliteit van het aanbod en de openingstijden. Ook naar een mogelijk alternatief voor Wyck wordt nog gekeken. Na de zomer volgt een definitief besluit.

Lees meer hierover in de krant van zaterdag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen