Twaalf jaar cel voor brute overval op vrouw in Klimmen

De dader ging er vandoor met een grote hoeveelheid methadonpillen. (Foto ter illustratie)© iStock

Een 35-jarige man uit Litouwen is vandaag door de rechter in Maastricht veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor poging tot doodslag op een vrouw in Klimmen.

De Redactie

De man takelde het slachtoffer vorig jaar mei ernstig toe met een scherp voorwerp.

MethadontablettenDe vrouw was op de avond van 31 mei alleen thuis in haar appartement toen ze op haar hoofd werd geslagen door de Litouwer. Die ging er daarna vandoor met een onbekend geldbedrag en meer dan tweehonderd methadontabletten. De gewonde vrouw werd later door haar partner gevonden.

Het koppel kende de Litouwer sinds een tijdje. Ze voorzagen hem een poos van onderdak en methadontabletten, maar waren daar weer mee gestopt.

BewijsDe advocaten van de 35-jarige dader stelden ter verdediging dat de partner van het slachtoffer de aanval ook op zijn geweten zou kunnen hebben. Dat scenario is door de rechtbank naar de prullenbak verwezen. Volgens de rechters strookt die lezing niet met het vele bewijs in de zaak. Zo werd er bloed van het slachtoffer aangetroffen op kleding van de dader en liet hij meerdere DNA-sporen achter in de woning.

Blijvend letselBij de duur van de gevangenisstraf is door de rechtbank meegewogen dat het slachtoffer ernstig hersenletsel aan de aanval heeft overgehouden. Ze is blijvend verlamd aan haar rechter arm en been en kan niet meer zelfstandig functioneren.