MVV-cultspits Thomas Verheydt vertrekt naar Engeland

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

Thomas Verheydt verruilt MVV voor het Engelse Crawley Town FC.

Qasim Hakim

De 25-jarige spits tekent voor drie seizoenen bij de club uit de League Two, waar voormalig voetballer Harry Kewell (onder andere Leeds United, Liverpool en Australië) de scepter zwaait.

DroomVerheydt had nog een contract voor één jaar in Maastricht, maar had zijn zinnen gezet op een vertrek naar Engeland. "Die droom is uitgekomen voor Thomas, die perfect past in deze competitie", aldus zijn zaakwaarnemer Danny Ris.

Razend populairVerheydt speelde twee seizoenen voor MVV. De Hagenaar kwam in de zomer van 2015 over van amateurclub Scheveningen. Binnen afzienbare tijd was 'ut bies', zoals zijn bijnaam luidde, razend populair bij de supporters.

BelangrijkAfgelopen seizoen moest hij vaak genoegen nemen met een plek achter eerste spits Patrick N'Koyi, maar toch toonde hij zich nog regelmatig belangrijk. Zo kopte hij MVV aan het eind van het seizoen naar de finale van de play-offs met zijn winnend doelpunt tegen Cambuur.

Derde aanvaller wegVerheydt is de derde MVV-aanvaller waarvan vrijdag bekend is geworden dat hij vertrekt. Zo heeft spits Patrick N'Koyi onderdak gevonden in Schotland en vertrekt vleugelaanvaller Luis Pedro naar FC Volendam.