Weervrouw Helga van Leur neemt na 20 jaar afscheid

Print
Weervrouw Helga van Leur neemt na 20 jaar afscheid

Afbeelding: ANP/Sander Koning

Helga van Leur heeft vrijdagavond haar laatste weerpraatje gehouden in het RTL Nieuws. Na twintig jaar nam ze afscheid.

Na het doornemen van de weersverwachting was het tijd voor "het moment waar ik niet naar uitgekeken heb, maar toch even doorheen moet", zei ze.

Elfstedentocht
"Ik ben zeer vereerd dat ik de afgelopen twintig jaar bij u in de huiskamer mocht komen om over het weer te praten." Ze gaf met een knipoog ook een vooruitblik op het weer van de komende twintig jaar. Er komt zeker een Elfstedentocht, verklapte ze. Eerder op de avond waren in het programma Editie NL ook al enkele bloopers en fragmenten uit oude weerpraatjes te zien.

Van Leur kreeg een boeket bloemen van de redactie. Ze blijft zich professioneel bezighouden met communicatie over klimaat en duurzaamheid en gaat er lezingen over geven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen