Weervrouw Helga van Leur neemt na 20 jaar afscheid

Print
Weervrouw Helga van Leur neemt na 20 jaar afscheid

Afbeelding: ANP/Sander Koning

Helga van Leur heeft vrijdagavond haar laatste weerpraatje gehouden in het RTL Nieuws. Na twintig jaar nam ze afscheid.

Na het doornemen van de weersverwachting was het tijd voor "het moment waar ik niet naar uitgekeken heb, maar toch even doorheen moet", zei ze.

Elfstedentocht
"Ik ben zeer vereerd dat ik de afgelopen twintig jaar bij u in de huiskamer mocht komen om over het weer te praten." Ze gaf met een knipoog ook een vooruitblik op het weer van de komende twintig jaar. Er komt zeker een Elfstedentocht, verklapte ze. Eerder op de avond waren in het programma Editie NL ook al enkele bloopers en fragmenten uit oude weerpraatjes te zien.

Van Leur kreeg een boeket bloemen van de redactie. Ze blijft zich professioneel bezighouden met communicatie over klimaat en duurzaamheid en gaat er lezingen over geven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen